Medence takarítás

1. Milyen gyakran kell tisztítanom a medenceszűrőt?

A medenceszűrőt általában hetente egyszer kell tisztítani, de ez függ a használat intenzitásától és a medence méretétől is. Ha intenzíven használják a medencét, vagy nagyon nagy, célszerűbb lehet gyakrabban tisztítani. Szintén fontos, hogy a szűrőt ne tisztítsuk túl gyakran, mert egy kis szennyeződés segíthet a szűrőnek a finomabb részecskék megragadásában.

2. Hogyan mérhetem a medencevizem pH-szintjét?

A medencevizet speciális tesztkészletekkel lehet ellenőrizni, amelyek általában tartalmaznak pH-mérőt és klórmérőt is. Ezeket a készleteket a medencével és kerti tó ellátással foglalkozó szaküzletekben lehet megvásárolni. A teszt elvégzéséhez kövesse a tesztkészlet utasításait. Általában néhány csepp vizet kell egy kis tartályba tenni, majd hozzáadni a tesztcsíkot vagy a mérőoldatot, és várni néhány percet az eredményekért.

3. Mit tehetek, ha algásodást észlelek a medencémben?

Ha algásodást észlel a medencéjében, először ellenőrizze a víz klór- és pH-szintjét, mert az algák gyakran akkor szaporodnak el, ha ezek az értékek nem megfelelőek. Szükség esetén állítsa be a klórszintet és a pH-értéket. Ezen felül algásodás esetén speciális algásodást gátló termékeket is használhat, amelyeket szintén medenceellátással foglalkozó üzletekben lehet megvásárolni. Ezek mellett a fizikai tisztítás, mint a medencefalak súrolása, is segíthet az algák eltávolításában.
Medence takarítás